Intelligent Solutions AS har byttet navn til Wallbox AS

Intelligent Solutions ble etablert i 2016 for å selge ulike intelligente løsninger i det nordiske markedet, med elbilladere som vårt viktigste produktområde. Helt siden starten har elbilladerne fra spanske Wallbox vært vårt hovedprodukt, og i mai i år kjøpte Wallbox Chargers aksjemajoriteten i selskapet for å styrke sin posisjon i Norden.

For å styrke profileringen av merkevaren var det naturlig med et navnebytte for det norske selskapet. Nedenfor gjengir vi pressemeldingen som ble sendt ut i forbindelse med Wallbox Chargers sitt oppkjøp i Intelligent Solutions.

PRESSEMELDING:

Wallbox kjøper Intelligent Solutions for å styrke sin posisjon i Norden

Spanske Wallbox Chargers, S.L. har kjøpt aksjemajoriteten i Intelligent Solutions, en distributør for elektriske ladeløsninger i Norden. Oppkjøpet er et sentralt element i Wallboxs strategi om å utvide virksomheten i Nord-Europa.

Fra signeringen av kontrakten tidligere i år om at Wallbox skal kjøpe 2/3 av Intelligent Solutions – CEO i Wallbox Chargers Enric Asunción (t.v.) og CEO i Intelligent Solutions Geir Frode Skjæveland.

Intelligent Solutions ble grunnlagt i 2016, og er en av de største distributørene av intelligente ladeløsninger i Nord-Europa, med et omfattende partnernettverk av 900 bilforhandlere, installatører og verktøyfirmaer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med hovedkontor i Stavanger, tilbyr selskapet nøkkelferdige løsninger fra elbilladere og tilhørende utstyr til installasjonstjeneste og teknisk support.

I en kommentar om investeringen sier Wallboxs administrerende direktør Enric Asunción: ”Oppkjøpet av Intelligent Solutions beviser vårt engasjement for det nordiske markedet. Vi har som mål å oppnå en enda bedre profil og større markedsandel i det krevende markedet for ladeløsninger i Nord-Europa. Anskaffelsen av Intelligent Solutions er et viktig element i disse planene.”

Med oppkjøpet av selskapet vil Wallbox også utvide sitt nordiske team. Det globale, smarte ladeselskapet planlegger å ansette 15 nye medarbeidere som skal ha base i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Den ene delen av det nye teamet vil være ansvarlig for salg og teknisk support i Norden, mens den andre delen vil bestå av ingeniører og utviklere som vil videreutvikle smarte ladeløsninger for Nord-Europa.

Administrerende direktør i Intelligent Solutions, Geir Frode Skjæveland, fortsetter som medeier i selskapet med 1/3 eierandel. Han kommenter oppkjøpet slik: ”Jeg er veldig glad for å være en del av Wallbox nå og kunne bygge videre på vårt vellykkede partnerskap. Vi har vokst i veldig raskt tempo de siste tre årene, og doblet omsetningen hvert år. Ved å bli en del av Wallbox kan vi nå tilby enda bedre støtte til kundene våre, inkludert teknisk service, salg og markedsføring og akselerere veksten vår ytterligere i denne regionen.”

Kontaktpersoner

CEO/Salgssjef:
Geir Frode Skjæveland
gfs@wallbox.no
+47 45 00 24 72

Salg region øst:
Bjørn Havaas
bh@wallbox.no
+47 913 52 419

Salg region midt/nord:
Bård Johansen
bj@wallbox.no
+47 913 92 455

Teknisk sjef:
Raymond Van Der Rots
raymond@wallbox.no
+47 51 74 20 00

Service/logistikk:
Ståle Gundersen
sg@wallbox.no
+47 45 00 25 21

Salg Sverige:
Peder Bäckman
pb@intelligent-solutions.se
+46 72-177 60 80

Salg Danmark:
Henrik Peulicke
hp@intelligent-solutions.dk
+45 6130 3009